Diskstället idag...

... faller mig i smaken. En blandning av nytt och nött!
 

Till frukost idag...

... köpte vi nybakt bröd, gjorde smoothie å kokade ägg och tog tid på oss. Sen blev det en pastellsymfoni i form av wienerbröd!
 
 
GOTT!

Man tager...

... vad man haver nu när blommorna inte riktigt finns därute längre. Då kan det bli såhär:
 
 
 
Fint det med!
 
OBS!
Ni som följer denna blogg ni följer FEL blogg! Börja följa på http://stajnich.blogspot.se/ istället! Då missar ni inte en massa inlägg!

Fyndläge...

... var det förra helgen. Jag gick upp till Stallqvarn. Där stod fyra whiskyglas som jag kände igen. Men jag var osäker på om det var samma som E så gärna vill ha.. Så jag kände och klämde... Sen struntade jag i det...
 
Väl hemma så fortsatte ja kolla, mäta och klämma på de två whiskyglas som var köpta nya, till dyrt, dyrt pris. Och jo! Visst var det samma som jag köpt där uppe. Så ja slängde mig på cykeln och for dit igen. de stod kvar!
 
Jag inhandlade alltså 4 stk Gaissa whiskyglas för 60 kr. Ordpris för ett är 179 tror jag.. Iittala (c: Perfekt skick...
 
Perfekt skick!
 
 
Tung i foten...
 
 

Appropå ljus...

... så tände jag två små skålar som jag köpte på loppis i söndags. Jag trodde inte de skulle va fina som ljushållare men det trodde Elin så jag testade - och se så bra det blev! I pressglas, tjusig form!
 
 
 
 
 

Varje kväll nu...

... så går jag runt och tänder en massa ljus i vårt vardagsrum. Jag har läst någonstans att man ska ha minst fem ljuspunkter i varje rum. Jag vet inte alls om det stämmer men jag tycker iallafall att det blir så himla mysigt! En bra sak med att det är höst! Egentligen finns det en massa bra saker. Hösten är lite av en favoritårstid för mig. Det är bara det att jag inte alls känner för en lång halvdan vinter.. Och man vet ju att den kommer... Efter...
 
Men innan det blir mörkt och jag börjar tända upp med små ljus överallt, då tycker jag att ljuset är så underbart! Försökte fånga det igår men blev inte så bra. För ljus vid fönstren.. Men ljuset som är i rummet kan man ana sig till, och det var fint!
 
 

I sovrummet...

... knaprar blommorna i sig det lilla ljus som finns.. Pelargonerna är en året-runt-blomma hos mig. Gillar när de drar iväg och blir lite långa framåt vårkanten (c:
 
 

Senaste fynden går i lejongult...

... förstår ni:
 
 
Två hittades i helgen när jag var på loppisrunda med mina tre härliga fd kollegor som var här på besök!
En hittade jag igår. Tre kuddar för totalt 50 kr. Så vakra med finfint hantverk och tjusig lyster!
 
 
Igår hittade jag även dessa... Små, små lampskärmar. jag ska försöka fixa så jag kan hänga upp dem i fönstret... Men då får jag ha små, små sladdar, små, små lampor... Fint är det iaf! Så himla härligt med lite murrig plysch!
 

God morgon Sverige...

... med en vacker himmel...
 
 
... och en vacker tekanna! Fyndad för 35. Missade den för några veckor sedan då den kostade 55. Taktiskt. För nyss fyndades den för 35 istället. Perfekt skick!
 
 
Nu har jag koppar, tekanna, socker och gräddsnipa plus lite ugnsformar. Får se om det blir ngt mer!
 
Annars sitter jag här o väntar på att kanske bli inringd till vikarieförmedlingen. Har varit nervös hela helgen och kunde inte somna igår.. Så gick jag upp, är redo.. Men ingen som ringt.. Jaja.

Nu har jag fyra...

... små hjärtan. Hittade två på loppis förra veckan.  Använder dem till att lägga tepåse/tekula på. Himlans bra och väldigt söta!
 
 
 
 
De ska tydligen vara från Lindshammar. Så nu vet ni det också!
 
Annars har min dag varit skit. Har sökt och letat jobb (igen), uppdaterat och ändrat mitt CV + personliga brev (igen). Cyklat till en loppis påväg mot Huskvarna utan större fynd... Cyklat och handlat en massa mat.. Tränat... Sen har jag lipat som en idiot över livet. Jag lipade tills mitt face var helt svullet och rött så till slut gjorde det + sinnesstämningen att jag fick stanna hemma från att vi var bjudna på middag. Lyckad dag med andra ord...

Hösten är här...

.... for sure...
 
 
 
Allt står på en loppisfyndad duk, som egentligen är en panelgardin. Den är i linne och i jute och väldigt härlig!
 
 
 
 
 

Nu var det längesen...

... som jag la ut kort på favorit Anna! Så här kommer det:
 
 
 
Fina fina fina!

En lite annorlunda...

... plantering kan Jkpg stoltsera med.. Nämligen denna:
 

Såhär...

 
...såg det ut i morse och igår morse i Jkpg. Så himla fint! Sån lyx att få bo vid vattnet och se detta fina! Vatten och jag - en bra kombination (c:
 
 
 

 
 
 
Ja, ja, okej då.. Första bilden var från Notre Dame men resten är härifrån!
 

Igår cyklade jag till Huskvarna...

.. för att skriva in mig på vikarieförmedlingen. Efter det blev det en tur till Kupan där jag fyndade följande:
 
 
En söt liten filt!
 
En gammal härlig skål.
 
 
Och en kakform!
 
Paris var väligt härligt minus ngn form av matförgiftning och sviterna av det. Men men. Sånt är livet. Idag är det sol - ut å njut!
 
 
 

Kaj Franck...

... har tydligen designat min finfina skål!
 
 
Iallafall om man ska tro av vad jag hittat på nätet.
 
 
Så himla fin...
 
 
Och används alldeles alldeles för lite.. Bättring!
 
 
 

Tror inte att jag visat...

... de här små fynden för totalt en guldpeng? Tänkte att de skulle bli fina ihop med mitt Greengate och det blev de ju!
 

Såhär ser det oftast ut...

... hemma hos oss...
 
Ett köksbord.. Fullbelamrat med tidningar av alla de slag..
 
Emil med sin DN och jag med mina inredningstidningar.. Så är det!

Det här med att vara arbetslös...

... är verkligen en berg- och dalbana... Att ständigt kolla efter nya jobb, maila, ringa, stämpla, skicka rapport till Af och annat. Att hitta en tjänst som kanske känns rätt, det där hugget i magen och ett hopp som tänds.. Eller att aldrig hitta ett... Ett humör som går upp och ner. Att ena dagen hoppas för att nästa inte ens vilja eller orka gå upp ur sängen. Att veta att man har goda referenser men att aldrig få använda dem för det ändå inte finns något att söka. Då spelar tidigare erfarenheter ändå ingen roll. Högskolepoäng motsvarande 5,5 års utbildning. Bortkastat. Att klumpas ihop. Vi arbetslösa. Vi som enligt nuvarande regering ska piskas till att hitta jobb. Som om det inte är det vi vill själva. Mest av allt i hela världen. Känna att man bidrar. Att inte vara överflödig... För även om vi kanske behövs någonstans, så är vi ju ändå just det när allt kommer omkring: Överflödiga.

RSS 2.0