Surdegen...

... ligger fortfarande och slumrar... Med andra ord har jag inte gjort något som har med en surdeg att göra.. För jag har inte tagit mig tiden att kolla efter det. Däremot körde jag "the old way" idag, med en vanlig gammal halvrutten jäst. Bra blev det iallafall, kardemummabullar - ingen kanel denna gången.


Gott! Ätes bäst med mjölk såklart!


Maten igår...

... blev fisk. Jag har världens godaste recept som går fort och lätt!

Smörj en form. Lägg i fisken. Strö en eller två buljongtärningar över (beroende på mängd fisk) + riven vitlök (också det beroende på mängd fisk, tycke och smak). Häll på grädde, vitpeppar och en citron. In i ung! Servera m potatis eller något annat!

Gott!

Gårdagens dukning blev vårig:
Nu ska jag göra mig redo för veckans första löptur. Kallt kommer det bli..


Ett försök till loppishelg...

... blev det denna helg. Vi gick ut hår igår, gick upp tidigt - för att vara oss en lördag och så drog vi till Falköping. Men vad blev resultatet? Nej, nej, inte några större inköp utan följande:


Två krukor, en som jag köpte på Myrorna dagen innan för 5 kr och en i Falköping för det samma. Har redan två i storleken större, såldes på Blomsterlandet i våras... Eller om det var ännu längre sen?Halva priset hade de på dukar! Så det blev denna för en tia och två vita virkade runda. Fortsatte till Kupan i Falköping men inget. Sen tillbaka till Skövde för att gå på en loppis som annonserat om att de skulle stänga. Men nej. Dyrt och smutsigt. Så sen Gengåvan...


Ett par gardiner för 45 kr. Söta...

Även idag försökte vi. Vi drog till Loppis Tidan, men blev det några fynd? Ja, några, men oväntat få.. Kort kommer någon annan dag för har ej hunnit packa upp det än. Har haft för mkt annat att pyssla med.

Appropå surdegen så är det då kört med den jag satte i början av veckan. Jag drog till Karlstad torsdag-fredag och glömde säga till E att ta hand om den.. Så när jag kom hem var den.. Grön... Får starta någon annan gång, men tar fortfarande gärna emot tips på hur man startar och hur man håller den vid liv samt recept!

I Karlstad var det kurs. Den ger mindre och mindre måste jag säga. Aldrig några svar, bara en massa diskussion. Besviken. Men jag och Eva drog en sväng till IKEA innan vi rattade hem i mörkret. På IKEA köpte jag nya vinglas som vi kan köra i maskin - yes! Annars har vi finvinglas som vi tar fram när det ska va lite tjusigare. Nu har vi haft "vardagsvinglas" men de rymmer så lite så detta var ett finfint inköp!


Lantliga! 8 stk blev det och för 9 kr styck kan man nästan kalla det loppis!


En helg i Lkpg...

... har förflutit. Trevligt. Mycket prat om barn blev det och också en del om jobb. Funderingar på om man kommer vara lärare om inte mer händer uppifrån. Ingen som riktigt visste. Prat om vad livet egentligen är - jobb eller övrig tid.. Och vi kom iallafall fram till att man ska må bra på jobbet. En del inköp blev det också, de flesta i pastellfärger, lite på loppis - dock nyskick därifrån, och lite i vanliga affärer. Till exempel dessa härliga kökshanddukar i trepack från Åhléns. Så fina!Har ju...

... shoppat loss lite på nätrean efter jul. Det, istället för loppis, som jag inte hinner med tyvärr.. Och jag har bland annat inhandlat en tjusig Steltonkanna! Frapp brukar ha extrapris på lite olika färger ibland. Denna gång var det rosa och jag slog till!
Jag har bytt blogg...

... ser att en del fortfarande följer denna, och det är synd, för jag bloggar på http://stajnich.blogspot.com istället.. den funkar bättre och hänger sig inte lika ofta.. Så ställ om era ev. flöden och gå till andra sidan ist!

"En morotskaka...

... är aldrig fel" - tänkte jag i lördags morse. Så då fick det bli en. Med lime i glasyren. Gott och ser nästan lite vårigt ut det med!
Jag ligger...

... lågt på loppisfronten just nu. Jag hinner helt enkelt inte till loppisarna innan de stänger. Det är lite synd, men bra för köksskåpen.. Jag har dock handlat lite på rean, särskilt den på nätet!

Här är några inköp:


Fina kuddfodral från H&M Home för 30 kr styck! Vårigt! Måste försöka våra till det här hemma.. Börja bry mig om hur det ser ut igen.. Senaste halvåret har varit ett förfall.. F Ö R F A L L !!!

Det är nu som...

... affärerna börjar fyllas på med färg igen. Istället för en massa murriga och dova färger som plommon, brunt, mört cerise och annat som jag inte kan ha på mig så kommer lite mer klara färger! Det gillar jag. Tycker faktiskt att man mår bättre då man har på sig färg. Det blir ju lite piggar på något sätt.

Men det är inte riktigt vår ute än. Så man får ju ändå ha på sig lite värme. Jag gjorde ett klipp på hm för några veckor seda (tycker jag själv). Två varma men inte så tjocka koftor i härliga färger. De kommer användas flitigt tills de blir för varma!


I stugan i Trysil...

... fanns en skål som jag blev väldigt sugen på, nämligen Ornamin från Gustavsberg.. Jag har ju kopparna  fast i rött. Så jag ringde de som ägde stugan och frågade om jag fick köpa den, och det fick jag!
Jag tror att det ska vara ett lock till, men det använder man ju sällan ändå. Perfekt till en stor god sallad eller som potatisskål eller ngt annat! Fin är den!

Nu måste jag bli klar med min uppsats så jag får in lite poäng på kursen...

Det är inte så ofta nu för tiden...


... som jag upptäcker ny musik som jag bara faller för sådär rakt, helt, enitirely... Men nu är det gjort.. Lyssna på Missy Higgins.. Det har jag gjort och jag bara småryser, gråter och nynnar med. Vad vore livet utan musik?

Ett smakprov...Nyårsfirandet...

... gick av stapeln hemma.Jag och E stod för maten och föräldrarna kunde bara slappna av for once.


Efterrätt!


 

SKÅÅÅÅL!

Nu drar vi mot Skidspåren, är borta drygt en vecka! God fortsättning!
RSS 2.0